Thursday, 12 March 2015

Hye readers!! today nk kongsi cerita pasal ESP yang tengah hot sgt sekarang nie. Maklumlah, the best promo for this march!! Banyak sgt kebaikan yang korang boleh dapat dan untuk pengetahuan anda semua. ESP shaklee diperbuat dari soya non-GMO,dicuci dengan air,mengandungi lima vitamin B yang penting, rendah lemak ,bebas laktosa dan kolestrol. Kalau korg nk tau lebih cuba korang pulak yang buat research? mihmihmih

Okeh, tanpa buang masa sya nk kongsi kan cerita dan kebaikan  pasal ESP yang telah di kutip dari group jutawan shaklee di FB oleh mamafaiz. hehehe..(terima kasih di atas perkongsian)

Ini iklan saya


Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ?

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 

PENTINGKAH PROTEIN?
Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

TAHUKAH ANDA ?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

The Best!!


SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Kelebihan ESP ini ialah;

  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah


Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)
Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.
Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).


p/s: adios peep..thanks sebab sudi baca dan singgah

Sunday, 8 March 2015

Assalamualaikum readers!! hai la...berhabuk sangat blog kita ni. lama sangat dah tak menghupdate. Korang rasa panas tak sekarang ni? maklumla..sekarang boleh dikatakan musim panas. Alhamdulillag tempat saya masih hujan walau seminggu sekali compare dengan negeri yang panas sehingga empangan masih berkurang. (panjang pulak pengenalan dari kita nie)

Sebenarnya nk diceritak kat sini. Saya nk bercerita pasal Zink Complex yang tengah promo dalam bulan nie, Anda semua mampu untuk memiliki 1 botol zink dengan harga yg sangat berbaloi.

Apa yang best sangat pasal Zink ni kan?

Ini Zink yang dimaksudkan


APA ITU ZINK?

Zink adalah salah satu mineral penting yang palin banyak ditemukan dalam tubuh badan kita. Secara alami mineral ini ditemukan pada beberapa makanan seperti daging, telur, makanan laut contohnya ikan dan kerang, bijirin seperti gandum dan juga terdapat dalam bentuk suplemen kesihatan.

Zink berfungsi sebagai perantara bagi 100 jenisenzim dalam tubuh badan manusia dalam berperanan secara langsung untuk metabolisma seluruh sel didalam tubuh kita.

Zink juga perlu untuk proses pembentukan genetik iaitu pada DNA dan zink turut mengaktifkan deria rasa dan lidah kita. Tubuh kita memiliki sekitar 2-3g zink atau lingkungan 60% pada otot, dan 30% dalam tulang. Jadi dengan kata lain, zink berperanan penting supaya tubuh kita boleh berdiri dengan tegak. Dan selebihnya 10% boleh ditemukan pada gigi, rambut, kulit, kuku, hati, leukosit(sel darah puteh), prostat dan lain-lain.

TANDA-TANDA KEKURANGAN ZINK


  • Stretch mark
  • Jerawat
  • Bintik putih pada kuku
  • Penyembuhan luka yang mangambil masa yang lama
  • Keguguran Rambut
  • Anorexia
  • Kulit kering
  • Eczema

SIAPA YANG PELUKAN ZINK?

  • Mereka yang mnjalani pembedahan : Zink dapat membantu penyembuhan luka dengan cepat.
  • Wanita yang baru melahirkan : Zink dapat membantu proses pengecutan rahim disamping memberikan bantuan dalam menyegerakan proses penyembuhan luka dikawasan kelahiran sama ada secara normal atau pembedahan.
  • Lelaki & kesuburan : Zink betindak melindungi sperma & meningkatkan bilangan sperma dan mnjaga ciri-ciri fizikal supaya tidak menjadi abnormal
  • Mereka yang mempunyai masalah keguguran rambut : Zink mengaktifkan 20 jenis enzim yang dapat membantu regenerasi sel dan memelihara pertumbuhan rambut.
  • Mereka yang Minum alkohol : Alkolhol mngurangkan jumlah zink didalam badan dan menghalang fungsi penyerapan zink.



Nota :
Zink complex shaklee mengandungi alfalfa (medicago sativa) mereka yang menghidap penyakit SLE (Sistemik Lupus Eritematosus) perlu mndapatkan nasihat dari doktor.










Google+ Badge

Contact us

Name

Email *

Message *