Sunday, 8 March 2015

ZINK COMPLEX

Assalamualaikum readers!! hai la...berhabuk sangat blog kita ni. lama sangat dah tak menghupdate. Korang rasa panas tak sekarang ni? maklumla..sekarang boleh dikatakan musim panas. Alhamdulillag tempat saya masih hujan walau seminggu sekali compare dengan negeri yang panas sehingga empangan masih berkurang. (panjang pulak pengenalan dari kita nie)

Sebenarnya nk diceritak kat sini. Saya nk bercerita pasal Zink Complex yang tengah promo dalam bulan nie, Anda semua mampu untuk memiliki 1 botol zink dengan harga yg sangat berbaloi.

Apa yang best sangat pasal Zink ni kan?

Ini Zink yang dimaksudkan


APA ITU ZINK?

Zink adalah salah satu mineral penting yang palin banyak ditemukan dalam tubuh badan kita. Secara alami mineral ini ditemukan pada beberapa makanan seperti daging, telur, makanan laut contohnya ikan dan kerang, bijirin seperti gandum dan juga terdapat dalam bentuk suplemen kesihatan.

Zink berfungsi sebagai perantara bagi 100 jenisenzim dalam tubuh badan manusia dalam berperanan secara langsung untuk metabolisma seluruh sel didalam tubuh kita.

Zink juga perlu untuk proses pembentukan genetik iaitu pada DNA dan zink turut mengaktifkan deria rasa dan lidah kita. Tubuh kita memiliki sekitar 2-3g zink atau lingkungan 60% pada otot, dan 30% dalam tulang. Jadi dengan kata lain, zink berperanan penting supaya tubuh kita boleh berdiri dengan tegak. Dan selebihnya 10% boleh ditemukan pada gigi, rambut, kulit, kuku, hati, leukosit(sel darah puteh), prostat dan lain-lain.

TANDA-TANDA KEKURANGAN ZINK


  • Stretch mark
  • Jerawat
  • Bintik putih pada kuku
  • Penyembuhan luka yang mangambil masa yang lama
  • Keguguran Rambut
  • Anorexia
  • Kulit kering
  • Eczema

SIAPA YANG PELUKAN ZINK?

  • Mereka yang mnjalani pembedahan : Zink dapat membantu penyembuhan luka dengan cepat.
  • Wanita yang baru melahirkan : Zink dapat membantu proses pengecutan rahim disamping memberikan bantuan dalam menyegerakan proses penyembuhan luka dikawasan kelahiran sama ada secara normal atau pembedahan.
  • Lelaki & kesuburan : Zink betindak melindungi sperma & meningkatkan bilangan sperma dan mnjaga ciri-ciri fizikal supaya tidak menjadi abnormal
  • Mereka yang mempunyai masalah keguguran rambut : Zink mengaktifkan 20 jenis enzim yang dapat membantu regenerasi sel dan memelihara pertumbuhan rambut.
  • Mereka yang Minum alkohol : Alkolhol mngurangkan jumlah zink didalam badan dan menghalang fungsi penyerapan zink.



Nota :
Zink complex shaklee mengandungi alfalfa (medicago sativa) mereka yang menghidap penyakit SLE (Sistemik Lupus Eritematosus) perlu mndapatkan nasihat dari doktor.










Google+ Badge

Contact us

Name

Email *

Message *