Saturday, 15 November 2014

Assalamualaikum
Salam sejahtera reader !! =) =)

Bagaimana dengan hari anda hari ini? saya doakan semoga indah selalu dan sentiasa ceria. Kesihatan anda juga bagaimana? kesihatan itu penting ya dan harus dijaga dengan baik. Bukan setakat kesihatan diri..kesihatan keluarga kita juga harus dijaga dan diambil berat. Terutama kesihatan orang yang paling dekat dengan kita. Ibu ayah kita, suami dan anak2.


Disini saya ingin memperkenalkan Shaklee Family Wellness dari Shaklee. sesuai di ambil untuk semua peringkat usia.



ENERGY SOY PROTEIN
  • Memiliki kualiti protin yang tinggu yang pernah di hasilkan
  • Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi  "Non-GMO" (Non-Genetically Modified Organism).
  • ENERGY SOY PROTEIN merupakan satu-satunya produk di pasaran yang menjamin persediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  • Sesuai untuk semua peringkat umur.

B COMPLEX 

  • Bertindak sebagai penjana tenaga (melaui tindak balas glucos) di samping memberi ketenangan pada tubuh.
  • B Complex dapat mengatasa kelesuan dan tekanan.
  • Mengandungi 11 jenis vitamin B yang memberi sokongan pada badan .
  • Mengubah karbohidrat, protin dan lemak kepada tenanga.

VITA - C PLUS
  • Vitamin C membina sel darah merah yang sehat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membatu sel darah putih menentang bakteria dan kuman dan memngukuhkan sistem imun.
  • Pengambilan vitami C setiap hari membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pertumbuhan pigmentasi
  • Ia juga membantu insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.


VITA LEA
  • Ia adalah mutivitamin pertamayang dicipta di dunia.
  • Mendungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
  • kandungan Beta Carotena yang dapat membantu kesihatan mata




So, apa lagi moh le roger2..berbaloi dan sangat berbaloi. 
Pm saya untuk lebih info.
Gusmiyati 
018-2662 443



Thursday, 13 November 2014

Assalamualaiku reader ...

Hujan-hujan nie rasa sayu teringat kat kampung. Rindu meraka sangat2. Maklumla kampung saya ni jauh..sebenarnya parents saya datang dari Indonesia (Jawa Timur)..tu yang saya kata jauh.. bapak saya dari Madura (bangkalan) wooow !! most of people will be shock kalau saya kata bapak saya berasal dari sana. its ok..its ok..jangan risau dan terkejut yer dan mak saya pulak dari Bawean a.k.a boyan rasanya dah familiar kot kat Malaysia. hehe.. Bertemu jodohnya mereka kat Malaysia..my parents stay kat Malaysia dari mereka bujang lagi..maknanya dah 20 tahun lebih mereka stay kat Malaysia. 

Disebabkan my parents from there..kawan2 saya, bila dengar saya bercakap dorang mesti kata yang saya nie orang Sabah. ekekeke..no la...saya orang Selangor yer. hehe. Masa saya balik kampung waktu tu end of November until December 2012. Ini la kali pertama saya balik Indonesia selama sebulan ! dan watu tu saya baru 2 bulan bekerja !! Thanks u so much to my bos sebab izinkan saya panjangkan cuti saya walaupun dalam leave form saya request untuk 2 minggu. hehehe =)

Oke, kampung pertama yang kami datang ialah kampung bapak saya dulu..waktu tu jam 3pagi waktu Indonesia kami sampai. Korang nak tau tak ini pertama kali rasanya tempat yang saya datang macam betul2 kampung and I really really love it !! korang pernah tengok tak kat pasar2 tepi jalan ada kereta kuda?(tp kuda tu xla banyak,sapa yang pernah tengok abaikan citer nie. heehee) sesungguhnya saya sangat la batak waktu tu..hehe. Tiba2 masa kat pasar tu tsaya rasa macam ada kat zaman Hang Tuah. (sila jangan muntah)..Keadaan kat pasar tu riuh (of course la kan nama pun pasar). 

lupa ini tempat apa yang pasti ini kat belakang rumah =)

Terlalu banyak kenangan dan pengalaman yang sangat beharga yang saya dapat..saudara mara yang sangat mengambil berat. Harap dapat pergi sana lagi. Ini baru cerita belah bapak saya..belum lagi citer kampung mak saya pulak kan? hehe. Nanti kita sambung lain eh..
tak sure..ini reban ayam ke reban itik either one la

me and kanak2 riang


me and lembu - *tgh takut sebenarnya nih

Wednesday, 12 November 2014

Assalamualaikum reader..harini hujan sangat lebat. Nasib baik balik keje tadi tak kne ujan. hehe..ehhhh..ai nak bercerita dgn uols la pasal keistimewaan shaklee. Cerita sebelum nie tak abis lagi..so sya nk smbung harini jugak. ;P

Mesti korang pernah tertanya-tanya kan? apa jer keistimewaan shaklee..awat la buka2 facebook jer shaklee..asal online jer jumpa shaklee. Korang jangan stress2..meraka2 nak kongsikan kebaikan shaklee itu sendiri. Mereka nk korang tahu pentingnya makanan taambahan untuk generasi kita sekarang ini. Mereka ingin membantu korang untuk rasa apa yang mereka rasa dari kebaikan menjaga kesihatan. 

Zaman sekarang ni kan dah terlalu banyak pilihan makanan. Sampaikan terdapat individu yg sangat cerewet soal makan dan ada yang terlalu memilih , sedar tak sedar seharusnya makanan yang diambil harus diambil dalam kuatiti yang sedikit atau sederhana jika berlebihan ia akan menjejaskan kesihatan kita. Nah..sebab tu la supplemen sangat diperlukan untk generasi kita sekarang ini. Dan saya sangat2 mencadangkan Shaklee kerana ia boleh dipercayai. =)

TERDAPAT 3 KEISTIMEWAAN SHAKLEE: 

  1. Sentiasa Selamat - Lebih daripada 80,000 ujian kualiti dijalankan setahun dan lebih dari 350 ujian bagi saringan bahan berbahaya dibuat bagi setiap bahan baru.
  2. Sentiasa Berkesan - Ia terdiri daripada bahan semula jadi dan lebih dari 65 saintis untuk menjalankan kajian.
  3. Sentiasa Mesra Alam - Shaklee selamat untuk anda, rumah anda dan bumi. dan Shaklee adalah syararikat pertama yang memperolehi pensijilan Climate Neutral.




Monday, 10 November 2014

Assalamualaikum reader !! hehe...macam mana dengan hari anda pada hari ni? Mesti korang semua dalam keadaan sehat walafiat dan indah2 belaka. Alhamdulillah..tp kalo korang rasa sebaliknya better tukar cepat2..sebab tak baik untuk kesihatan diri tau.

oke haritu saya citer kan yang saya hadiri satu bengkel nutrisi shaklee? Banyak yang saya dapat..alhamdulillah. Kalau nak di ceritakan secara kesimpulan kita sangan memerlukan makanan makanan tambahan..terutama kita2 yang tinggal kat tengah bandar ni.

Mengikut kajian :

- 1 daripada 3 kematian di Malaysia adalah disebabkan oleh Sakit Jantung.
- 1 daripada 7 rakyat Malaysia menghidapi barah.
- 1 daripada 7 rakyat Malaysia menghidapi Diabetic.

Mahukah kita jadi di antara kategori di atas?

Saya pernah dengar kebanyakan penyakit datang itu dari "perut" atau kata lainnya dari makanan makanan yang kita ambil. 

Kenapa juga kita perlu mengambil makanan tambahan? Sebab utamanya:

gambar hiasan
  • Pencemaran - adakah anda dah cukup yakin dengan persekitaran yang anda duduki? 
  • Makanan yang kurang berkhasiat -  cukup yakinkah anda dengan makanan yang anda ambil? Sebab kebnyakan makanan di ubah secara genetik dan kekurangan nutrient. 
  • Gaya hidup kurang sehat -  maklumlah sekarang nie semua nak mudah kalo bole makan pun nak kene hidang. Apa salahnya untuk kesihatan diri kita spend time 5 - 10 minit untuk diri sndiri bersenam. 
  • Pengambilan ubat berlebihan -  pengambilan ubat BERLEBIHAN pun ada kesan yang tak baik. Sebab dapat menggangu penyerapan nutrien2 yang kita ambil

p/s: mengambil makanan tambahan bukan bermaksud untuk panjangkan umur atau jangka hayat tapi ingin memanjangkan jangka kesihatan diri. sayangi diri anda sebagaimana anda menyangi orang2 yang anda sayang. bagaimana anda ingin menjaga orang yang anda sayang jika anda sediri tak terjaga? hehehe. oke..nanti kita sambung lain yer.

Sunday, 9 November 2014

Assalamualaikum reader !! Hari nie rasa sedikit letih tp tak bermakna saya nk postpone untk create blog oke..ini 1st update dalam blog saya..sebenarnya dah pernah ada blog sebelum nie. Tetapi disebabkan waktu tu time study dan dah terlalu lama smpai terlupa segala. Hehe.

Bermulanya kelas.. yeah!!

Oke, tanpa berlengah..saya nak citer..semalam 9hb november 2014. Saya dan kawan2 saya mengahadiri program Bengkel Nutrisi Shaklee di The Pinnacle kat sunway. Wow !! Ohsem sangat kot. Bukan setakat ilmu baru..kawan baru pun dapat !!

Me and Them

Alhamdulillah program pun berjalan dengan lancar dan jayanya. Waktu pagi kami di hidangkan dengan mnuman ESP dan Performance drink. Walaupum hanya ESP dan Performance drink sgt ckup untuk mngantikan makan berat yang selalu saya ambil waktu sarapan.
Waktu lunch plak..makan nasi arab uolss..! *tanjat gurgirl. 1st time rasanya..attend bengkel..dia sediakan makanan arab untuk lunch. Hehehe
Bengkel kami selesai dlm jam 4.00pm. Lepas tu kami diberikan sijil penghargaan.
Setakat nie dulu cerita yang saya bole kongsi..saya kene pergi dlu. Nanti kita sambung balik oke.

My Sijil

Google+ Badge

Contact us

Name

Email *

Message *