Thursday, 13 November 2014

Rindu Kampung

Assalamualaiku reader ...

Hujan-hujan nie rasa sayu teringat kat kampung. Rindu meraka sangat2. Maklumla kampung saya ni jauh..sebenarnya parents saya datang dari Indonesia (Jawa Timur)..tu yang saya kata jauh.. bapak saya dari Madura (bangkalan) wooow !! most of people will be shock kalau saya kata bapak saya berasal dari sana. its ok..its ok..jangan risau dan terkejut yer dan mak saya pulak dari Bawean a.k.a boyan rasanya dah familiar kot kat Malaysia. hehe.. Bertemu jodohnya mereka kat Malaysia..my parents stay kat Malaysia dari mereka bujang lagi..maknanya dah 20 tahun lebih mereka stay kat Malaysia. 

Disebabkan my parents from there..kawan2 saya, bila dengar saya bercakap dorang mesti kata yang saya nie orang Sabah. ekekeke..no la...saya orang Selangor yer. hehe. Masa saya balik kampung waktu tu end of November until December 2012. Ini la kali pertama saya balik Indonesia selama sebulan ! dan watu tu saya baru 2 bulan bekerja !! Thanks u so much to my bos sebab izinkan saya panjangkan cuti saya walaupun dalam leave form saya request untuk 2 minggu. hehehe =)

Oke, kampung pertama yang kami datang ialah kampung bapak saya dulu..waktu tu jam 3pagi waktu Indonesia kami sampai. Korang nak tau tak ini pertama kali rasanya tempat yang saya datang macam betul2 kampung and I really really love it !! korang pernah tengok tak kat pasar2 tepi jalan ada kereta kuda?(tp kuda tu xla banyak,sapa yang pernah tengok abaikan citer nie. heehee) sesungguhnya saya sangat la batak waktu tu..hehe. Tiba2 masa kat pasar tu tsaya rasa macam ada kat zaman Hang Tuah. (sila jangan muntah)..Keadaan kat pasar tu riuh (of course la kan nama pun pasar). 

lupa ini tempat apa yang pasti ini kat belakang rumah =)

Terlalu banyak kenangan dan pengalaman yang sangat beharga yang saya dapat..saudara mara yang sangat mengambil berat. Harap dapat pergi sana lagi. Ini baru cerita belah bapak saya..belum lagi citer kampung mak saya pulak kan? hehe. Nanti kita sambung lain eh..
tak sure..ini reban ayam ke reban itik either one la

me and kanak2 riang


me and lembu - *tgh takut sebenarnya nih

Google+ Badge

Contact us

Name

Email *

Message *