Sunday, 9 April 2017

ESP SHAKLEE

Bila sebut tentang protein biasa kita akan cenderung untuk kebaikan otot dan membekalkan tenaga. Sebenarnya protein bukan sahaja baik untuk otot dan memebrikan tenaga malah ia sangat penting untuk kulit, gigi, tulang, rambut, darah dan lain-lain.

Benda kedua penting untuk tubuh badan selain daripada air, badan kita perlukan protein untuk memberikan sel-sel dalam tubuh badan kita makanan dan ia akan membentuk tisu-tisu. Jika makanan yang kita ambil itu baik..insya allah badan kita akan menyerap nutrien yang baik-baik dan lain pula jika pengambilan itu sebaliknya.

Disini saya ingin kongsikan tentang pengambilan protein soya daripada Shaklee iaitu ESP (Energizing Soy Protein). Soya dalam ESP adalah soya yang tidak diubah secara ginetik juga boleh dikatakan soya organik atau nama lainnya NON-GMO (non-genetically modified organism) yang mana ia diproses menggunakan suhu yang rendah.

ESP ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ektensif dan komprehensif serta memiliki protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Tambahan pula untuk 1 tin ESP (850g beratnya) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

ESP shaklee mengandungi 9 jenis asid amino (essential amino acid) yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia dan ia perlu di ambil dari sumber makanan lain. ESP sangat sesuai dengan untuk semua peringkat umur  tua  dan muda. Manakala kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iatu 39 sesuai kepada penghidap kencing manis.

Google+ Badge

Contact us

Name

Email *

Message *